Objavljeno dana

Doviciozo: Horhe je čudna osoba, titula cilj i 2019.

Andrea Doviciozzo opisao je svog uskoro bivšeg timskog kolegu Horhea Lorenca kao “čudnu osobu” u intervjuu pred poslednju trku sezone koja će biti vožena u Valensiji.

Horhe Lorenco će naredne sezone biti vozač Honde i timski kolega šampiona Marka Markesa nakon sezone pune uspona i padova u Dukatiju koju je ptratio i ne tako dobar odnos sa Andreom Doviciozom.

Kada je u intervjuu za Autosport upitan da sumira prethodne dve sezone, Doviciozo je prvo kratko rekao: “Interesantno”, da bi nakon toga i pojasnio šta zapravo misli.

“Prva sezona je protekla kako sam i očekivao. Horhe je mnogo ojačao moju poziciju u Dukatiju jer je i sam potvrdio sve ono što sam ja nagoveštavao timu i to je bilo pozitivno. Svaki vozač ima svoje specifičnosti i karakteristike, po tome se ni Horhe ne razlikuje”, rekao je Doviciozo.

“On je čudna osoba. Ima svoje jače strane i svoje slabosti, kao i svako. Ova godina nije bila laka. Kada je on postao brži, atmosfera u boksu je dobila na tenziji, kao što je i normalno kada imate dvojicu vozača koji se bore za pobedu. Kada dođe do toga, situacija u boksu se komplikuje. Veliko rivalstvo se stvori u timu i nije bilo isto izgubiti od Marka (Markesa) ili izgubiti od Lorenca. Mnogo ljudi radi i za mene i za njega i ono što jedan radi utiče i na drugog”, pojasnio je Doviciozo.

Dukati će u narednoj sezoni umesto Lorenca kao Dovicijozovog timskog kolegu postaviti Danila Petrućija koji još uvek nema pobedu u kraljevskoj klasi. Doviciozo smatra da to što će imati drugog timskog kolegu neće ništa promeniti.

“Ove godine je cilj bio osvajanje titule bez obzira što je pored mene u timu bio Horhe. Ništa se neće promeniti ni sledeće godine”, kaže vozač Dukatija.

Prošle sezone, Doviciozo je bio u borbi za titulu do poslednje trke, ove godine je sve rešeno tri trke pre kraja sezone. Italijan veruje da je i pored toga pozicija Dukatija u ovom trenutku bolja nego pre 12 meseci čak iako to statistika ne pokazuje.

“Prošle godine smo bili u borbi za titulu do samog kraja, ali na nekim stazama smo bili brzi, a na nekim veoma spori. Nismo imali konstantnost koju smo imali ove sezone. Neke promene koje su se događale, uz promene guma dovele su nas u situaciju da do Asena nismo znali kako da se najbolje prilagodimo. To je napravilo razliku, ali mislim da se to neće dešavati u 2019. Bez obzira što smo bili ‘dalje’ od Marka ove godine, mislim da smo bolji nego 2017.”, zaključio je Doviciozo.