Objavljeno dana

Vinjales najbrži u Valensiji, debi Lorenca na 18. mestu

Vozač Jamahe Maverik Vinjales bio je najbrži na prvom predsezonskom testiranju u Moto GP šampionatu, koje je samo dva dana po okončanu sezone održano u Valensiji.

Vinjales je na motoru Jamahe ostvario vreme od 1:31.416, dok je drugi bio šampion kraljevske klase, vozač Honde Mark Markes, koji je bio sporiji za 302 hiljaditinke.

Drugi vozač Jamahe Valentino Rosi je imao treće najbolje vreme, a sledili su pobednik trke u Valensiji Andrea Doviciozo (Dukati) na četvrtom mestu i test vozač LCR Honde Nemac Štefan Brandl na petom mestu.

Testiranja je obeležio debi Horhea Lorenca u novom timu, na Hondinom motoru RC213V, a bio je na 18. poziciji posle 30 odvozanih krugova, pre nego što je akciju prekinula kiša. Lorenco je imao 18. vreme (1:32.959) u prvoj akciji posle prelaska iz Dukatija u Hondu.

Najbrži ruki prvog dana testova bio je šampion Moto2 Frančesko Banjaja na 11. mestu, na motoru Pramak rejsinga, za koji će voziti naredne sezone.

Testiranja u Valensiji bi trebalo da se nastave u sredu, ali pošto se u toku noći očekuje kiša, vožnje neće biti ujutru, već će akcija početi kasnije u zavisnosti od vremenskih uslova.

https://twitter.com/MotoGP/status/1064913330295488512/photo/1